12 Απρ 2016

Η σημασία της σωστής στάσης του σώματος

Η κακή στάση σώματος σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί αιτία πολλών μυοσκελετικών συνδρόμων αλλά και τραυματισμών. Οι αποκλίσεις από την ιδανική στάση σώματος, λόγω λανθασμένης εργονομίας στην καθημερινότητα, καθιστικής ζωής ή ακόμα και λαθών στην προπόνηση οδηγούν σε μυικές ανισορροπίες που δημιουργούν αυξημένες τάσεις σε ορισμένες δομές που η κατ' εξακολούθηση φόρτισή τους μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

Η βελτίωση της στάσης σώματος αποτελεί τμήμα μιας συνολικής παρέμβασης για την πλήρη και αποτελεσματική αποκατάσταση πολλών μυοσκελετικών προβλημάτων. Αναλόγως τον τύπο της στάσης σώματος που έχει υιοθετήσει ο ασθενής δημιουργούνται διαφορετικά προβλήματα που απαιτούν διαφορετική προσέγγιση, γι'αυτό είναι απαραίτητη μια σωστή αξιολόγηση για την αποτελεσματική διόρθωση του προβλήματος.

Η φυσικοθεραπευτική παρέμβαση μπορεί να περιλαμβάνει τη συμβουλευτική και εκπαίδευση του ασθενή, την άσκηση με οπτική και απτική ανατροφοδότηση, τις διατάσεις και τη θεραπευτική μάλαξη για τη διόρθωση των μυικών ανισορροπιών και την επίτευξη σωστής στάσης.



Παρακάτω παραθέτουμε τα πιο συχνά προβλήματα στάσης:



Χάρις Τσαρμπού - Νίκος Λιβέρης
Φυσικοθεραπευτές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...